Manuskriptkonsulent

Skriver du på en roman eller et filmmanuskript og har brug for en manuskriptkonsulent, er du meget velkommen til at henvende dig. 

Min egen erfaring er, at en manuskriptkonsulent i form af en anden forfatter eller redaktør kan bevæge min tekst nogle steder hen, jeg ikke var kommet på egen hånd.

Den konstruktive feedback jeg kan tilbyde, skal gerne give dig noget nyt at skrive på. Noget konkret, du kan forholde dig til, som kan inspirere. Det kan være i forhold til karakterer, relationer, plot, struktur/ form, enkelte scener og sprog. Det kan være hele manuskriptet, du har brug for at få feedback på, eller enkelte dele af manuskriptet.

Erfaring

Fra mit eget arbejde med at skrive, har jeg mange års erfaring med at modtage feedback fra andre forfattere. Især et samarbejde med forfatter Trine Andersen har i den grad været med til at løfte mine tekster. At få feedback fra en manuskriptkonsulent, der selv er forfatter, er særligt, fordi der er en forståelse for processen – det giver en god sparring. 

Det fine samarbejde med mine redaktører på Apuleius’ Æsel i forbindelse med udgivelsen af GENNEM EN HINDE AF IS gav også god erfaring.

Men jeg har også givet feedback i mange år. På romaner, noveller, spillefilm og kortfilm. Desuden er det en jævnlig del af mit undervisningsarbejde at give feedback på manuskripter til kortfilm.

Processen omkring feedback er sårbar, og jeg vil altid se det som min pligt at være lydhør og respektfuld overfor forfatteren. Når feedback gives og modtages konstruktivt, kan det puste nyt liv i en skriveproces og bringe forfatteren nye steder hen. 

Proces

Skriv nogle linjer til mig om projektet, hvor du er i processen, og hvorfor du har brug for en manuskriptkonsulent.

Vedhæft meget gerne en tekstbid, et par kapitler eller scener, og send på min mailadresse maria@3th.dk. Jeg vender hurtigst tilbage om, hvorvidt jeg mener, jeg kan byde ind med en konstruktiv feedback.

Honorar fastsættes udfra ovenstående.

Retten til at takke nej til et manuskript forbeholdes, hvis jeg ikke mener, manuskriptet er indenfor mit kompetenceområde. Lyrik og faglitteratur må jeg desværre takke nej til på forhånd, men man er altid velkommen til at skrive og høre!

Udtalelser

“Maria kan se ting, jeg ikke selv kan se: hun holder øje med de lange linjer, når jeg selv er faret uhjælpeligt vild i detaljerne. Samtidig sætter hun fingeren på nogle ømme punkter, jeg egentlig godt vidste var der – men belejligt havde glemt igen.” 

                    Trine Andersen, forfatter

“Maria Lundborg har ydet en yderst professionel og uvurderlig hjælp til færdiggørelse af filmmanuskript. Hun går ind på historiens præmis og har altid forfatterens intentioner for øje.”
 
                    Kristian Halken, skuespiller og manuskriptforfatter

”Marias feedback har været uvurderlig på både kort og lang fiktion. Historierne gennemarbejdes med stor respekt og indsigt. Det er givende og udfordrende på samme tid. Vigtigst af alt bliver manuskripterne løftet til et nyt niveau. 

Hvis jeg kunne, ville jeg beholde Maria som min egen hemmelighed. Når nu det ikke kan lade sig gøre, kan jeg ikke andet end at anbefale hende på det varmeste!”

                    Jesper Emborg, instruktør og manuskriptforfatter